Potpuni preokret: Kiša, snijeg i drastičan pad temperature, sve do…

U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama

17.04.2024. 07:09
  • Podijeli:
Sarajevo_snijeg_foto_AA (6)-656c5f0bd99ad.webp Foto: AA

Danas u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme.

U Bosni će padati susnježica ili snijeg, a u nizinama će padati i kiša. U Hercegovini će većinom padati kiša, snijeg može padati na planinama. Djelomično smanjenje oblačnosti i prestanak padavina u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje od 12 do 16°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Širom zemlje lokalni pljuskovi se očekuju od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša može padati na području Hercegovine, centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 16°C.

U subotu više sunčanog vremena prije podne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana koje će usloviti slabu kišu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()