Počinje klimatološko proljeće u BiH, stiže još saharskog pijeska

Dodaju da je danas ujedno zadnji dan klimatološke zime, a prvog marta počinje klimatološki proljeće

29.02.2024. 14:20
  • Podijeli:
proljece_alergije-64404a3dbd75b.webp Foto: UNA

Prema prognozama meteorologa sa BHMeteo.ba u BiH je stigao saharski pijesak, a navode i da u našoj zemlji počinje klimatološko proljeće.

"Nebo je zamutilo jučer, stigao je saharski pijesak i prašina. Danas će stići još više saharskog pijeska pa će zamućenje biti još više izraženo, a porast će i zagađenje zraka", naveli su.

Dodaju da je danas ujedno zadnji dan klimatološke zime, a prvog marta počinje klimatološki proljeće.

"Kalendarski će proljeće početi naravno u jutarnjim satima 20. marta. Do kraja ove sedmice, do 04.03., ostaje uglavnom pretežno oblačno, nestabilno i toplo vrijeme. Lokalno će biti kiše ili kratkotrajnih pljuskova. Količinski više padavina u Hercegovini, ali i tu ne tako obilno kao prije par dana. U ostatku zemlje bez nekih većih padavina", ističu.

Na kraju navode da će dnevne temperature narednih dana uglavnom biti od 13 do 18, lokalno do oko 21 °C.

"Jutra relativno topla. Početkom marta većinom povremeno umjeren jugo", zaključuju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()