Narednih dana pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom i snijegom

Jutros u BiH pretežno oblačno

13.01.2023. 14:50
  • Podijeli:
vrijeme_oblaci_pixabay-63a6a80661e85.webp Foto: Pixabay

Narednih dana u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom, a u višim područjima sa snijegom.

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno minus pet stepeni Celzijusa.

U Drvaru i na Ivan Sedlu izmjerena su minus četiri stepena, u Livnu i Sanskom Mostu minus tri, Banjoj Luci, Bihaću, Bugojnu, Širokom Brijegu i Tuzli minus dva, Doboju i Stocu minus jedan, Bijeljini nula, Sarajevu jedan, Gradačcu dva, Trebinju i Zenici tri, Mostaru pet i Neumu sedam stepeni.

"Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet, na jugu zemlje do 11 stepeni", saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U subotu se očekuju prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i četiri, na jugu do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i osam, na jugu do 12 stepeni.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti mage. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do pet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset, na jugu zemlje do 12 stepeni.

U ponedjeljak se očekuje pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i pet, na jugu zemlje do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i deset, na jugu zemlje do 13 stepeni.

U utorak se u BiH očekuje pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između dva i šest, na jugu zemlje do devet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()