Na pomolu je preokret: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima

21.03.2024. 07:09
  • Podijeli:
kiša pljusak Tanjug VLADIMIR ŠPORČIĆ-6479b911c5942.webp Foto: Tanjug / Vladimir Šporičić

Naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu se očekuje tokom noći na petak. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno sa kišom i lokalnim pljuskovima. Prestanak padavina poslije podne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini djelomično vedro uz kišu i pljuskove. Glavnina padavina se očekuje u noći na ponedjeljak. Na planinama će padati i snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 15°C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()