Ljeto se ne predaje: Ponovo nas čekaju vrućine

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom

11.09.2022. 10:23
  • Podijeli:
sarajevo_turisti_foto_armindurgut_pixsell.jpg Foto: Foto: Armin Drugut/PIXSELL

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom na zapadu, sjeverozapadu i krajnjem sjeveroistoku Bosne.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 7; Livno 10; Ivan-sedlo 12; Široki Brijeg 13; Bihać, Sarajevo 14; Grude, Sanski Most, Tuzla 15; Gradačac, Zenica 16; Mostar 19; Neum 21; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 942 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. U drugom dijelu dana se očekuje postepeni prestanak padavine i djelimično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini sjeverozapadni. Dnevna temperatura od 16 do 22, na jugu do 28 °C.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima. Dnevna temperatura oko 20 °C.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA bit će povoljnija u odnosu na protekli dan. Djelimična stabilizacija vremena pozitivno će djelovati na većinu populacije. Opšta slika će prije podne biti ljepša u Hercegovini, dok bi u ostatku zemlje povećana naoblaka i padavine, mogli povremeno remetiti ugođaj. U drugom dijelu dana u Bosni stabilnije vrijeme. Tegobe kod osjetljivih osoba ne bi trebale biti suviše jake i sa dolaskom noći, uz više svježine, posvuda će se dodatno umanjiti.

Objavljena je prognoza do četvrtka:

U ponedjeljak 12.09.2022., u centralnim i istočnim područjima Bosne jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama, a u ostatku dana postepeno ravedravanje. Poslije podne lokalno slab pljusak je moguć na sjeveroistoku Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25, na jugu do 29 °C.

U utorak 13.09.2022., pretežno sunčano. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a dnevna od 23 do 29 °C.

U srijedu 14.09.2022., sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a dnevna od 26 do 32 °C.

U četvrtak 15.09.2022., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 17 do 23, a dnevna od 26 do 32 °C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()