Grmi, puše, pada, sve do...: Donosimo vremensku prognozu za narednih 15 dana

U četvrtak, lokalni pljuskovi prognoziraju se u centralnim i sjevernim područjima zemlje

07.05.2024. 07:09
  • Podijeli:
vjetar_anadolija 222-6408332e1c7a4.webp Foto: Anadolija

Nakon kratkog stabilnog i relativno toplog perioda, u utorak i srijedu su u Bosni i Hercegovini izgledni lokalni pljuskovi. Jače izraženi pljuskovi, praćeni i grmljavinskim nevremenom mogući su u Posavini.

U četvrtak, lokalni pljuskovi prognoziraju se u centralnim i sjevernim područjima zemlje. U južnoj Hercegovini pretežno sunčano, ali ne i posve stabilno, jer će i na ovom području postojati uslovi za kraći pljusak. Od petka do kraja sedmice očekuju se stabilnije vremenske prilike. Kraći pljusak moguć je na planinama. Puhat će uglavnom slab do umjeren vjetar pretežno sjevernog smijera, na jugu zemlje na momente jaka bura.

Minimalne temperature zraka od nedjelje varirat će između 8°C i 13°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 15°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 17°C i 23°C, na jugu zemlje do 26°C.

U periodu od 13. do 14. maja preovladavaće pretežno sunčano i stabilno vrijeme. Od 15. maja prodor novog nestabilnog zraka uslovit će niže temperature zraka i padavine uglavnom u vidu pljuskova.

Jutarnja temperatura uglavnom između 7°C i 12°C u Bosni, na jugu zemlje do 15°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 14°C do 18°C, u Hercegovini do 22°C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()