Danas u BiH pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom

U Hercegovini sunčano

09.04.2023. 08:19
  • Podijeli:
kisa_vrijeme_oblacno-643258dcc1dd9.webp Foto: Anadolija

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme, lokalno sa slabom kišom. Na jugu sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperature vazduha u 08 sati (°C): Bjelašnica -5; Ivan Sedlo, Široki Brijeg 2; Bihać, Tuzla 4; Gradačac, Sanski Most, Sarajevo 5; Livno, Zenica 6; Neum 10; Mostar 12; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 945 hPa, za 6 hPa je viši od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U Hercegovini sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša se očekuje poslije podne i tokom noći. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 16 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Padavine uglavnom poslije podne i tokom noći. Dnevna temperatura oko 8°C.

U Banjaluci oblačno sa kišom, trenutna temperatura 6°C, maksimalna dnevna 8°C.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()