Ako krećete na put, ovo trebate da znate

Pazite na klizišta

07.07.2023. 09:00
  • Podijeli:
Blokada autoputa  UNA-649ef1c67adce.webp Foto: UNA

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija bez zastoja i posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje su u toku radovi, podaci su Auto-moto saveza Republike Srpske.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici regionalnog puta Crkvina-granica Republika Srpska/FBiH Ledenice zbog istražnih radova za potrebe izrade projekta auto-puta Vukosavlje-Brčko do utorka, 11. jula.

Zbog sanacije dionice magistralnog puta Kozarska Dubica-Prijedor, Ulica kralja Aleksandra u Prijedoru, saobraćaj se odvija jednom trakom, a zbog rekonstrukcije nadvožnjaka željezničke pruge ima izmjena na dionici puta Lamovita-Ivanjska.

Na magistralnom putu Bijeljina-Šepak, u mjestu Pilica, zbog radova saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom, a na magistralnom putu Vlasenica-Sokolac na Han Pijesku u toku je rehabilitacija puta.

Izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog sanacije klizišta, kao i na dionici magistralog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na samoj liniji razgraničenja.

Na dijelu magistralnog puta Rogolji-Baraći u toku je sanacija puta, pa se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju saobraćajnom signalizacijom.

Zbog radova na magistralnom putu Gradiška-Nova Topola-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, kao i zbog izgradnje kružne raskrsnice na spoju magistralnih puteva Gradiška-Nova Topola i Čatrnja-Gradiška.

Na dijelu magistralnog puta Žegulja-LJubinje, dionica Podvrsnik-LJubinje, u toku je rekonstrukcija puta, pa se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila, a izmjena ima i na dijelu magistralog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac, a izmjena ima i na petlji Rudanka zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici regionalnog puta Razboj-Rudanka, na lokaciji prevoj LJeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen. Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj-Gornja Vijaka-Derventa-Doboj i Razboj-Tedin Han-Doboj.

Zbog sanacije kolovoza saobraćaj će se na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja, odvijati naizmjenično jednom trakom, uz povremene prekide.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Zbog aktiviranih klizišta saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U FBiH zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela "1. mart" na dionici auto-puta Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži /Stup-Blažuj/ saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Lašva-Kaonik, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-LJubuški, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno, iz smjera Rostova.

Na graničnim prelazima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()