Vodostaj Drine u porastu

Vodostaj rijeke Drine jutos u 5.00 časova na mjernoj jedinici Radalj iznosio je 420 centimetara

19.01.2023. 08:20
  • Podijeli:
drina_vodostaj_bpk 1-63c8ec139a5f4.webp Foto: Vlada Bosansko-podrinjskog kantona

Vodostaj rijeke Drine jutos u 5.00 časova na mjernoj jedinici Radalj iznosio je 420 centimetara i u protekla 24 časa porastao je za 183 centimetra, rekao je Srni Slaviša Birčaković, samostalni stručni saradnik za organizovanje i obuku struktura Civilne zaštite Bijeljina.

On je dodao da je protok Drine na Hidrocentrali "Zvornik" u 6.00 časova iznosio 1.871 metar kubni u sekundi.

"Vodostaj Drine ima dalju tendenciju porasta, te je za danas popodne najavljen protok veći od 2.200 metara kubnih u sekundi, što može dovesti i do djelimičnog izlivanja ove rijeke u priobalnom području, odnosno vikend-naseljima uz Drinu - u Janji, Amalijama i Popovima", rekao je Birčaković.

On je poručio da vlasnici objekata neposredno uz Drinu treba da uklone materijalna dobra koja bi mogla biti zaplavljena.

Birčaković je naveo da je vodostaj Save u 5.00 časova na vodomjernoj stanici Jamena iznosio 716 centimetara časova.

Redovna odbrana od poplava rijeke Drine uvodi se na 450 centimetara, a Save na 970

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()