Vijeće sigurnosti UN-a zakazalo debatu o Bosni i Hercegovini za 15. maj

Zvanična odluka

02.05.2024. 14:36
  • Podijeli:
un-vijece-sigurnosti.jpg

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija će u 15. maja održati redovnu raspravu o situaciji u Bosni i Hercegovini.

Jedno od najvažnijih tijela UN-a svakih nekoliko mjeseci održava redovne sjednice o situaciji u BiH, a na njima se obraćaju zvaničnici iz BiH.

Još uvijek nije poznato ko će se iz BiH obratiti na predstojećoj debati, ali se očekuje obraćanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisa Bećirevića s obzirom na to da je pravilo Generalne skupštine da uglavnom govori predsjedavajući.

Sami govornici mogu biti utvrđeni i na početku sjednice i mogu biti direktno pozvani na debatu, stoga ne mora značiti da će Bećirović biti jedini govornik.

Zvanični datum Generalne skupštine na kojoj bi se glasalo o rezoluciji o Srebrenici još nije utvrđen, a očekuje se da će u drugoj polovini maja ona doći pred države članice UN-a u Generalnoj skupštini ove međunarodne organizacije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()