Vijeće roditelja traži otkaz za nastavnika osuđenog za pedofiliju, večeras sastanak

Slučaj koji je šokirao bh. javnost

19.12.2022. 11:57
  • Podijeli:
Sarajevo Skola Grbavica3_UNA-63a044dd8cbed.webp Foto: UNA

Vijeće roditelja Osnovne škole Grbavica 1 danas će održati sastanak s upravom škole, a glavna tema razgovora će biti problem koji je digao cijelu državu na noge, a tiče se o nastavniku koji se vratio na posao, a prethodno je presuđen za pedofiliju.

Sastanak je planiran za 17.30 sati.

Kako su kazali iz Vijeća roditelja, glavni uslov jeste prekid radnog odnosa nastavniku Samiru Alihodžiću.

Istakli su da je Upravni odbor VRKS uputio dopise i prema nadležnom Ministartvu obrazovanja kao i prema upravi O.Š. Grbavica I u smislu tačnog saznanja da li će gore navedeno osuđivano lice biti vraćeno u rad sa djecom.

"Svakako će se u budućnosti predložiti i izmjene Zakona te brže rekcije na već postojeća zakonska rješenja u smislu zaštitte interesa djece u datim situacijama no ovoga trenutka Upravni odbor VRKS u potpunosti podržava predsjednika VR O.Š. Grbavica I Dalibora Tanića i stav roditelja ove škole", naspiali su u saopćenju za javnost.

Kako UNA nezvanično saznaje, ukoliko uprava ne uvaži zahtjev u roku od 24 sata, krenuće se u bojkot nastave.

Podsjećamo, nakon konačne presude u novembru prošle godine i jednogodišnje kazne zatvora kao i jednogodišnje zabrane obavljanja posla nastavnika, Samira Alihodžića ništa nije spriječilo da svoju zatvorsku kaznu uredno plati i tako se nađe na slobodi bez odlaska iza rešetaka, a zatim se vrati i na posao jer ga zakon u tome ne sprečava.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()