Uspostavljena direktna aviolinija Skoplje - Sarajevo, avioni će letjeti tri puta sedmično

Nove veze

03.10.2023. 13:00
  • Podijeli:
aegan airlines facebook-651bd0803be13.webp Foto: Facebook

TAV Airports sinoć je, 2. oktobra, na Međunarodnom Aerodromu u Skoplju organizovalo proslavu za prve putnike nove linije Skoplje-Sarajevo, koju je uspostavila AEGEAN Airlines, grčka vodeća aviokompanija i članica STAR ALLIANCE. Uz prvi let sa Međunarodnog Aerodroma u Skoplju, AEGEAN je uspostavio liniju između dva glavna grada u letjelici ATR72-600, sa tri leta sedmično. Putnici će letjeti iz Skoplja za Sarajevo svakog ponedjeljka, srijede i petka.

Ljubazno osoblje Međunarodnog Aerodroma u Sarajevu je toplo dočekalo sve putnike koji su doletjeli iz Skoplja uz simbolične poklone u znak dobrodošlice u glavni grad Bosne i Hercegovine – Sarajevo.

„Drago nam je što AEGEAN povećava svoje prisustvo na našem tržištu, uz novu destinaciju iz Skoplja pored Atine, odnosno, Sarajevo. AEGEAN će letjeti tri puta sedmično iz Skoplja za Sarajevo i zahvaljujući dobroj povezanosti sa postojećom linijom Atina-Skoplje osigurati glatko iskustvo putovanja na područje Balkana. Vjerujemo da će ova nova linija ispuniti potrebe putnika da brzo i udobno stignu u Sarajevo iz Skoplja za nešto više od sat vremena, umjesto da koriste kopneni prijevoz koji traje satima i obuhvata iscrpljujuće putovanje između dva glavna grada. Sada putnici iz Sarajeva mogu letom AEGEAN doputovati do Skoplja za oko sat vremena, posjetiti poznate znamenitosti i kulturno naslijeđe tokom kratkih posjeta gradu ili produženih rekreacijskih putovanja u našu zemlju“, izjavio je Nejat Kurt, generalni direktor TAV Macedonia.

Roland Jaggi, direktor operativnog stožera, AEGEAN  je kazao da danas sa zadovoljstvom slave sa prvim putnicima i odabranim putničkim agencijama pokretanje nove linije iz Skoplja za Sarajevo.

“Sa ovom novom linijom, za koju se iskreno nadamo da će postati jedna od omiljenih među putnicima, nastojimo povećati povezanost i proširiti naše prisustvo na području Balkana. Putem naših visokokvalitetnih usluga želimo promovirati međudržavnu mobilnost, turizam i osnažiti trgovinske odnose, ne samo između dvije zemlje već i sa Grčkom. Pokretanje ove nove linije je također rezultat saradnje između društva AEGEAN i Međunarodnog Aerodroma u Skoplju i želim zahvaliti našim kolegama iz TAV Airports na velikom partnerstvu koje smo ostvarili. Nastavit ćemo razvijati našu mrežu i nuditi nove mogućnosti za povezivanje u regiji i, naravno, radujemo se što ćemo vas uskoro vidjeti na nekom od naših letova“, istaknuo je.

Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma u Sarajevu je kazao da sa velikim zadovoljstvom su dočekali prvi let Aegean-a iz Skoplja, koji je sinoć sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

“Posebno nas raduje činjenica da je pokretanje ove linije rezultat zajedničke i vrlo uspješne saradnje dva aerodroma TAV Macedonia Skopje, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i AEGEAN-a, grčke aviokompanije. Sretni smo što je AEGEAN prepoznao važnost i potencijal uspostavljanja ove aviolinije, kao odličan vid unaprjeđenja komunikacije i jačanja saradnje na području privrede i turizma između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Uvjeren sam da će saradnja između AEGEAN-a i Međunarodnog aerodroma Sarajevo biti duga i uspješna“, istaknuo je Bajić.

Do kraja oktobra će vrijeme polaska sa Aerodroma u Skoplju biti u 19:00 sati, uz dolazak na Aerodrom u Sarajevu u 20:10 sati, a vrijeme polaska sa Aerodroma u Sarajevu će biti u 20:50 sati, uz dolazak na Aerodrom u Skoplju u 21:50 sati. Sličan raspored će biti u ponudi i tokom zime 23/24.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()