U BiH uvezene zdjele koje su vrlo opasne. Agencija poslala upozorenje

Evo o čemu se radi

07.03.2024. 18:57
  • Podijeli:
zdjele 23-65e9e2070e10b.webp Foto: Agencija za sigurnost hrane BiH

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem Sustava brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF) obaviještena da su na tržište Bosne i Hercegovine isporučene crne okrugle zdjele proizvedene u Kini u kojima je utvrđena prisutnost melamina.

Obavijest o nesukladnosti dostavila je Italija, priopćila je Agencija za sigurnost hrane BiH na svojim internetskim stranicama.

Podaci o proizvodu:

Naziv proizvoda kao na oznaci: „Ciotolina tonda melamina nera diametro cm 7×3,5“

Kategorija proizvoda: Materijali u kontaktu s hranom

Ostale oznake: Art. T8164Z, Lotto No: 01/22

Proizvođač/izvoznik: Zicco Tableware Co. Ltd., No 32, Hongling 1 Road Guanyao Shishan Town, Nanhai Foshan City, Provincija Guangdong, Kina

Rizik: Ozbiljan

Opasnost: migracija melamina

 

Ovaj proizvod nije u skladu s odredbama Pravilnika o plastičnim materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt s hranom („Službeni glasnik BiH“, broj 66/17) i Pravilnika o materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt s hranom („Službeni glasnik BiH“, broj 42/10).

Sve raspoložive informacije o proizvodu, sukladno važećim propisima, dostavljene su na daljnje postupanje mjerodavnim inspekcijskim tijelima u Bosni i Hercegovini od kojih je zatraženo poduzimanje mjera i povratno izvještavanje Agencije za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, stoji u priopćenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()