U BiH pokrenuta proizvodna linija duga 250 metara, najduža u Jugoistočnoj Evropi

Nova radna mjesta

06.05.2024. 22:31
  • Podijeli:
fabrika instagram screenshot 23-6638d7cb902bc.webp Foto: Screenshot

Industrijski gigant i jedna od vodećih domaćih kompanija – Disk d.o.o. Živnice – izgradila je novu fabriku u kojoj je ovih dana zvanično pokrenuta najduža linija za proizvodnju te vrste u ovom dijelu Evrope.

– Zvanično smo pokrenuli najsavremeniju liniju proizvodnje termoizolacionih panela. Duga je 250 metara i nosi epitet najduže linije za proizvodnju termoizolacionih panela u Jugoistočnoj Evropi – naveli su iz kompanije, bez više detalja.

Riječ je o fabrici za proizvodnju termoizolacionih panela koja sadržava savremene tehnologije u proizvodnji limenih krvova te novom.

Kompanija Disk Živinice je specijalizirana za proizvodnju limenih krovova i distribuciju limova. Firma je osnovana 1996. godine.

Otvaranjem nove fabrike otvorila su se nova radna mjesta za upošljavanje radnika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()