Tužilaštvo BiH na tragu ubicama Dženana Memića!?

Osam godina borbe za pravdu

21.02.2024. 14:38
  • Podijeli:
Muriz Memic foto Armin Durgut:Pixsell-1669279320070.webp Foto: Armin Durgut/Pixsell

Tužilaštvo BiH, kako se saznaje, na tragu je počiniocima ubistva Dženana Memića, mladića koji je nastradao u februaru 2016.godine na Ilidži.

Tužilaštvo je, podsjećamo, u avgustu 2022.godine donijelo naredbu o pokretanju istrage u slučaju "Dženan Memić" protiv više osoba, između ostalog i za krivično djelo ubistvo.

Do tada je vođen postupak za prikrivanje dokaza, protiv Alise Mutap, Dženanove bivše djevojke, njenog oca i sarajevskih policajaca.

Mutap je nepravomoćno osuđena na dvije i po godine zatvora, a policajac Hasan Dupovac na tri. Uskoro će Sud BiH, kako "Avaz" saznaje objaviti pravosnažnu sudsku presudu.

Ali, kada je u pitanju istraga, između ostalog i za krivično djelo ubistvo, ona je pokrenuta protiv aktuelne sutkinje Suda BiH i bivše glavne tužiteljice Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalide Burzić, bivšeg tužioca Tužilaštva KS Merisa Ćate, bivšeg policijskog komesara MUP-a KS Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, policijskog inspektora Sakiba Kreme, javlja Avaz.

Međutim, nove izjave svjedoka, ljekara s KCUS-a, koji su dali prije mjesec iskaze u Tužilaštvu,  ali i policajaca MUP KS, pomogli su tužiocima da se ostvare veliki napredak koji vodi ka Dženanovim ubicama.

Tužilaštvo je, kako nam je jutros, iz izvora blislih istrazi nezvanično potvrđeno,  inteziviralo istragu o ubistvu

"Ostvaren je veliki napredak. Sve će uskoro znati", rečeno nam je.

Ovim bi se konačno, nakon osam godina borbe porodice Memić moglo doći do istine i pravde u slučaju koji je nanio nepopravljivu štetu bh. pravosuđu.

Tužilaštvo već ima iskaze ključnih svjedoka. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()