Tri sarajevske kompanije predvode listu najvećih PDV dužnika u BiH

Podaci UIO BiH

29.04.2024. 22:00
  • Podijeli:
marke_KM_konvertibilne_marke_foto_CBBiH2-65ef1a5497cc4.webp Foto: CBBiH

Uprava za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIO BiH) je objavila listu dužnika za PDV i akcize zaključno s 31. martom ove godine.

Spomenutu vrstu duga ima čak 1.517 privrednih subjekata, među kojima su i javne i privatne kompanije. Deset privrednih subjekata s najvećim dugom zajedno duguju više od 99 miliona KM.

Sarajevsko preduzeće GRAS je najveći dužnik, dugujući više od 26,1 milion KM. Ovaj privredni subjekat je godinama najveći dužnik Uprave za indirektno oporezivanje.

Na drugom i trećem mjestu su također sarajevske kompanije - Sarajevska pivara koja duguje 21,5 miliona KM i Bosmal, koji duguje 12,9 miliona KM.

Među deset najvećih dužnika su i bijeljinski Monter (7,6 miliona KM), brčanski Hisar Trade (sedam miliona KM), Radiotelevizija Bosne i Hercegovine (6,5 miliona KM), gradačački Extrablatt (5,6 miliona KM), kotorvaroški ProCar (4,8 miliona KM), Rudnik mrkog uglja Đurđevik (3,8 miliona KM) i sarajevska kompanija FlyBosnia (tri miliona KM).

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()