Zvijezde iz serije “Igre prijestolja” i drugi glumci pročitali tužbu za genocid protiv Izraela

Podižu svijest o položaju Palestinaca

14.01.2024. 13:02
  • Podijeli:
igre_prijestolja_twitter_printscreen -65a3c79b86d87.webp Foto: Twitter/Printscreeen

Više od dvadeset uglavnom američkih i britanskih poznatih ličnosti, uključujući glumce i pjevače, objavilo je video u kojem naglas čitaju slučaj koji je Južna Afrika pokrenula protiv Izraela pred Međunarodnim sudom pravde prošle sedmice kako bi podigli svijest o teškom položaju Palestinaca u Gazi.

Među njima je nekoliko glumaca iz hit serije Igra prijestolja, uključujući Charlesa Dancea, Lenu Heady, Liama Cunnighama i Carice van Houten. Također su učestvovali Susan Sarandon, Steve Coogan, Tobias Menzies i Tunde Adebimpe.

“Važno je staviti djela genocida u širi kontekst ponašanja Izraela protiv Palestinaca tokom 75-godišnjeg aparthejda, njegove 56-godišnje ratoborne okupacije palestinske teritorije i 16-godišnje blokade Gaze, uključujući ozbiljnu i kontinuirano kršenje me

đunarodnog prava”, rekao je Dance.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()