Zvaničnici Baltimorea rušenje Key Bridgea nazvali nesrećom: "Urušavanje mosta nije rezultat terorizma"

Brandon Scott, gradonačelnik Baltimora, proglasio je ranije danas lokalno vanredno stanje

26.03.2024. 17:55
  • Podijeli:
key bridge baltimore reuters-6602f2ba1a44f.webp Foto: Reuters

Most Key Bridge u američkom gradu Baltimoreu srušio se nakon što je u njega udario teretni singapurski brod. Zvaničnici su urušavanje nazvali nesrećom, dok je Federalni istražni biro (FBI) u Baltimoru saopštio da urušavanje mosta nije rezultat terorizma.

Odjeljenje FBI-a u Baltimoru u ovom trenutku navodi da "nema konkretnih i vjerodostojnih informacija koje bi sugerirale bilo kakve veze s terorizmom. Ured je dodao da je istraga još uvijek u toku.

Most Key Bridge u američkom gradu Baltimoreu srušio se nakon što je u njega udario teretni singapurski brod. Zvaničnici su urušavanje nazvali nesrećom, dok je Federalni istražni biro (FBI) u Baltimoru saopštio da urušavanje mosta nije rezultat terorizma. Odjeljenje FBI-a u Baltimoru u ovom trenutku navodi da "nema konkretnih i vjerodostojnih informacija koje bi sugerirale bilo kakve veze s terorizmom. Ured je dodao da je istraga još uvijek u toku. Brandon Scott, gradonačelnik Baltimora, proglasio je ranije danas lokalno vanredno stanje nakon urušavanja Key Bridgea". Također, on je još uvijek prisutan na mjestu događaja. Operacije potrage i spašavanja su u toku u Baltimoru. Spašene su dvije osobe, od kojih je jedna “teško” povrijeđena. Na konferenciji za novinare, James Wallace, šef vatrogasne službe Baltimora, rekao je da je "najmanje sedam" vozila palo u vodu. Alejandro Mayorkas, sekretar za unutrašnju sigurnost SAD-a rekao je da sudar na Key Bridgeu ne izgleda kao namjeran čin. "Nema naznaka da je ovo bio namjerni čin i procjenjujemo uticaje na luku Baltimore", istaknuo je Mayorkas na X. Mayorkas je dodao da se američka obalska straža i druge agencije nalaze u Baltimoru i pomažu u potrazi i spašavanju.

Brandon Scott, gradonačelnik Baltimora, proglasio je ranije danas lokalno vanredno stanje nakon urušavanja Key Bridgea". Također, on je još uvijek prisutan na mjestu događaja.

Operacije potrage i spašavanja su u toku u Baltimoru. Spašene su dvije osobe, od kojih je jedna “teško” povrijeđena.

Na konferenciji za novinare, James Wallace, šef vatrogasne službe Baltimora, rekao je da je "najmanje sedam" vozila palo u vodu.

Alejandro Mayorkas, sekretar za unutrašnju sigurnost SAD-a rekao je da sudar na Key Bridgeu ne izgleda kao namjeran čin.

"Nema naznaka da je ovo bio namjerni čin i procjenjujemo uticaje na luku Baltimore", istaknuo je Mayorkas na X.

Mayorkas je dodao da se američka obalska straža i druge agencije nalaze u Baltimoru i pomažu u potrazi i spašavanju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()