Žena u periodu od 5 godina lažirala 12 trudnoća

Postojao je i drugi razlog, jer je žena istovremeno od Nacionalnog instituta za socijalno osiguranje (INPS) naplatila 111.000 evra

20.02.2024. 19:43
  • Podijeli:
shutterstock_427218448 test za trudnoću, trudnoća-6533badd269c5.webp Foto: Shutterstock

Nesvakidašnja priča stiže iz Rima, gdje je Barbara Ioele (50) uhvaćena u neviđenoj prevari.Žena toliko nije željela da ide na posao da je lažirala 12 visokorizičnih trudnoća i pet porođaja, u periodu od 2014. do 2019.

Ali, postojao je i drugi razlog, jer je žena istovremeno od Nacionalnog instituta za socijalno osiguranje (INPS) naplatila 111.000 evra.

Nadležni su posumnjali da nešto nije uredu, jer je “forsirala” trudnoće pet godina zaredom.S druge strane, ona se potrudila da sve izgleda vjerodostojno, pa su djeca imala čak i imena (Benedeta, Anđelika, Abramo, Leticija i Ismaele) i porezne brojeve.

Inspekcija je odlučila da upozna mališane, a onda su shvatili prevaru žene koja je zaposlena u jednom lancu brze ishrane.Istraga je povjerena karabinjerima, a navodi se da je koristila falsifikovane dokumente da bi “ovjerila” porodiljsko odsustvo, uključujući ljekarska uvjerenja s pečatima i potpisima.Ona je osuđena na godinu i osam mjeseci zatvora, a sedam mjeseci iza rešetaka će provesti i njen suprug.U obrazloženju presude, sudije su napisale:

"Nesporno je da su učestvovali u krivičnom djelu teške prevare na štetu javnog organa".

U toku je žalbeni postupak, jer je branilac odmah reagovao, dok tamošnji zavod za socijalno osiguranje najavljuje da će tražiti povrat svakog centa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()