Zelenski pozvao Švajcarsku da bude domaćin mirovnog samita

Ukrajinski predsjednik pozvao Švajcarsku da se pridruži pripremama za globalni samit mira

15.06.2023. 20:59
  • Podijeli:
zelenski_samit_anadolija 1-63e4e6c0a18b0.webp Foto: Anadolija

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski predložio je da Švajcarska održi samit radi rješavanja ukrajinskog sukoba i istovremeno zatražio da ta zemlja dozvoli da se švajcarsko oružje prebaci u Ukrajinu.

"Sada pozivam sve nas, gospodo, sve vas, Švajcarsku, da se pridružite pripremama za globalni samit mira i pokažete svoje liderstvo u dijelu `formule`, uz uvjerenje da je vaše nacionalno iskustvo najvažnije planeti i svijetu", rekao je Zelenski u govoru u švajcarskom parlamentu putem video-veze.

Ukrajinski predsjednik je mislio na prijedloge za rješavanje oružanog sukoba u Ukrajini koje je predstavio 2022. godine i nazvao ih "formulom mira", podsjeća TASS.

"Znam da se vodi diskusija o dozvoli za dalji izvoz oružja za odbranu Ukrajine. Želim da svaki učesnik u diskusiji zapamti jednu činjenicu: tražimo od svijeta oružje da bi naša ukrajinska teritorija ponovo postala teritorija mira", rekao je Zelenski.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()