Zelenski: Mislim da su svi svjesni ko je umiješan u smrt Prigožina

Predsjednik Ukrajine poručio da njegova zemlja nema veze s tim slučajem

24.08.2023. 15:28
  • Podijeli:
Volodimir Zelenski_Foto Reuters-64a6c9651aba4.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u četvrtak da njegova zemlja nije umiješana u avionsku nesreću u ruskoj sjeverozapadnoj regiji Tver u kojoj je poginulo svih deset putnika, među kojima i šef privatne paravojne grupe Wagner Jevgenij Prigožin, javlja Anadolu.

Obraćajući se na konferenciji za novinare sa portugalskim kolegom Marcelom Rebelom de Souzom u glavnom gradu Kijevu, Zelenski je rekao da Ukrajina "nema nikakve veze" s incidentom.

"Mislim da su svi svjesni ko je umiješan", objavila je izjavu Zelenskog ukrajinska javna televizija Suspilne.

U srijedu uvečer, Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije potvrdila je da je u padu aviona, Embraer-135 koji je putovao od Moskve do Sankt Peterburga, u regiji Tver poginulo deset osoba.

Agencija je kasnije objavila spisak imena putnika u avionu, među kojima su bili Prigožin, te suosnivač Wagnera Dmitrij Utkin i drugo Wagnerovo osoblje.

Istragu o incidentu pokrenula je agencija, dok je ruski Istražni komitet u saopštenju za Telegram naveo da je pokrenuo krivični postupak zbog "kršenja pravila o bezbjednosti saobraćaja i funkcionisanja vazdušnog saobraćaja".

Prigožin je dospio na naslovne strane u junu kada je pokrenuo "oružanu pobunu" protiv ruske administracije koju je brzo prekinuo nakon dogovora u kojem je posredovao bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()