Zelenski doputovao u Albaniju

Zelenski, koji je juče boravio u Saudijskoj Arabiji, trebao bi da se sastane sa albanskim premijerom Edijem Ramom, kao i pojedinim zvaničnicima iz regiona

28.02.2024. 09:37
  • Podijeli:
volodimir zelenski reuters-654ca34dc4862.webp Foto: Reuters

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski doputovao je u Tiranu, saopštio je albanski ministar spoljnih poslova Igli Hasani.

Očekuje se da će Zelenski prisustvovati bezbjednosnom samitu koji uključuje Ukrajinu i šest zemalja zapadnog Balkana, što je prvi takav sastanak od kada je Rusija pokrenula specijalnu vojnu operaciju.

Hasani je ovim povodom napisao na mreži "Iks" da je ovo "ključni trenutak za njegovanje bilateralnih veza i solidarnosti sa Ukrajinom".

Zelenski, koji je juče boravio u Saudijskoj Arabiji, trebao bi da se sastane sa albanskim premijerom Edijem Ramom, kao i pojedinim zvaničnicima iz regiona.

Albanija, Sjeverna Makedonija i Crna Gora su se, kao članice NATO saveza, pridružile zapadnim sankcijama Rusiji i poslale oružje i opremu Ukrajini. Srbija i BiH nisu uvele sankcije Rusiji uprkos pritiscima Zapada.  

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()