Zbog curenja informacija: Kristin Lagard zaplijenila telefone članovima Upravnog savjeta

Odluka o oduzimanju telefona donijeta je dan nakon što je Rojters objavio da će banka povećati svoju ključnu prognozu inflacije

16.09.2023. 19:47
  • Podijeli:
lagarde-anadolija.jpg

Predsjednica Evropske centralne banke /ECB/ Kristin Lagard zaplijenila je mobilne telefone 26 članova Upravnog savjeta u potezu bez presedana da spriječi curenje informacija, javio je danas Rojters, pozivajući se na izvore.

Taj potez je uslijedio uoči glasanja za izbor najvišeg bankarskog supervizora ECB-a, a telefoni su vraćeni nakon imenovanja potpredsjednice "Dojč Bundesbanke" Klaudije Buh na tu poziciju, rekli su izvori.

Odluka o oduzimanju telefona donijeta je dan nakon što je Rojters objavio da će banka povećati svoju ključnu prognozu inflacije.

Ta informacija je uticala na prognoze mnogih ekonomista, koji nisu očekivali povećanje kamatnih stopa od ECB.

ECB je u četvrtak neočekivano podigla svoju referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena na 4,5 odsto godišnje, što je novi rekord svih vremena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()