Zaustavljeni vozovi: Radnici štrajkuju

Očekuje se da štrajk traje do sutra u 8.00 časova.

01.12.2023. 18:53
  • Podijeli:
francuski voz_pixabay.jpg Foto: Pixabay

Štrajk radnika francuske željeznice doveo je do ometanja saobraćanja vozova širom Francuske, javila je televizija BFMTV.

Vozovi na sjeveru Francuske ne saobraćaju na relaciji Kale-Dankirk, dok je željeznički saobraćaj u Normandiji ograničen na relacijama Pariz-Truvil i Avr-Fekan, kao i iz pravca Rena.

Četvrtina vozova zaustavljena je na jugoistoku zemlje, a očekuje se da štrajk u velikoj mjeri omete saobraćaj u regiji Overnja-Rona-Alpi.

Štrajk će uticati i na regiju Grand Est, a vozova neće biti na relaciji između Remsa i Dižona. Ograničenja željezničkog saobraćaja na snazi su u Akvitaniji, naročito u Poatu-Šarantu.

Vozovi će neometano saobraćati jedino u Bretanji.

Štrajk je organizovan zbog nezadovostva radnika usljed niza problema, uključujući nedostatak zaposlenih i radnih mjesta, te redovnog odbijanja zahtjeva za godišnji odmor.

 Očekuje se da štrajk traje do sutra u 8.00 časova. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()