Zaplijenjeno tri tone kokaina na brodu u Španiji

Vrijednost droge se procijenjuje na 180 miliona evra

21.01.2023. 08:16
  • Podijeli:
kokain brod blume foto Guardia civil-63cb914206971.webp Foto: Guardia civili

Španske vlasti zaplijenile su tri tone kokaina, procijenjene vrijednosti od 180 miliona evra, na teretnom brodu grčke kompanije kod Kanarskih ostrva, prenosi grčki list Katimerini.

Brod "Blume" jedino plovilo kompanije "Rentur čartering" sa sjedištem u Grčkoj, presretnut je u utorak na 360 kilometara od luke Santa Krus de Tenerife, prema izvještaju lokalnih medija.

Brod koji je plovio pod zastavom Togoa je, navodno, koristio ometače praćenja, a posljednji put je prenio signal 17. januara.

"Blum" je isplovio iz luke Santos u Brazilu 20. decembra. Njegovo odredište bila je Riga u Letoniji.

Agenti španskog carinskog broda zaplijenili su teretni brod i odvezli ga na Tenerife.

Prema dostupnim informacijama, usljedila je opsežna bezbjednosna operacija vojnih i civilnih vlasti u kojoj su učestvovali i ronioci, a trajala je više od pet sati.

Vrijednost droge se procijenjuje na 180 miliona evra.

Nema dostupnih zvaničnih informacija šta se dogodilo sa posadom, ali neki medijski izvještaji u Španiji tvrde da su svi uhapšeni, navodi Katimerini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()