Zaplijenjeno 4,6 tona kokaina, vrijednog više od 150 miliona evra

Francuska mornarica presrela je brazilski brod, dugačak 21 metar, koji je prevozio 4,6 tona kokaina

07.12.2022. 13:53
  • Podijeli:
Brod kokain foto Europol-63908c2b327e0.webp Foto: Europol

Francuska mornarica zaplijenila je 4,6 tona kokaina, vrijednog više od 150 miliona evra, na brazilskom brodu koji je presretnut u međunarodnim vodama kod Sijera Leonea, saopštio je Europol.

Kako se navodi ova zaplijena je rezultat obavještajnih aktivnosti i razmjene podataka između Europola, francuske mornarice, kao i istražnih organa u Brazilu, Francuskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama.

"Na putu prema Evropi 30. novembra presretnut je brod, dugačak 21 metar, koji je prevozio 4,6 tona kokaina. Brod je presretnut u međunarodnim vodama kod obale Sijera Leonea. Vjeruje se da je njegova ilegalna pošiljka vrijedna više od 150 miliona evra", saopštio je Europol.

Dodaju da je u toku istraga kako bi se identifikovale kriminalne grupe sa obje strane Atlantskog okena koje su bile umiješane u krijumčarenje ove pošiljke.

Naglašavaju da su jedinstvene mogućnosti Europola pozicionirale ovu agenciju kao mjesto na kojem se skupljaju ključni obavještani podaci. Kako navode Europol trenutno u svom sjedištu ugošćuje preko 250 oficira za vezu iz više od 50 zemalja.

"Zajedno s Europolovim radom na šifrovanim sredstvima komunikacije koje koriste kriminalci, ovaj koordinisani pristup vođen obavještajnim podacima daje opipljive rezultate u borbi protiv pomorske trgovine drogom", navodi se u saopštenju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()