Zaharova ozbiljno upozorila: "Crno tržište je preprenu naoružanja"

Zaharova je napomenula da niko ne zna gdje i koliko Kijev šalje to oružje i da je očigledno da se pojavljuje u raznim dijelovima svijeta, uključujući zapadnu Evropu.

07.05.2024. 18:30
  • Podijeli:
marija zaharova, 5 april 2024 - profimedia-6634e1062a837.webp Foto: Profimedia

Naoružanje koje je Zapad poslao Ukrajini već je preplavilo crno tržište i to će dovesti do katastrofalnih posljedica za Evropu, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Prema njenim riječima, na teritoriji Ukrajine je nekontrolisano prisustvo i cirkulacija zapadnog oružja i "niko ne zna gdje su i koje su to količine".

Ona je istakla da je Vašington pokušao da pošalje komisiju u Ukrajinu kako bi utvrdili gdje i kako se distribuira pomoć u oružju vrijedna više miliona dolara, prenosi ruska novinska agencija TASS.

Zaharova je napomenula da niko ne zna gdje i koliko Kijev šalje to oružje i da je očigledno da se pojavljuje u raznim dijelovima svijeta, uključujući zapadnu Evropu.

"Zar London ne shvata da je to oružje već preplavilo crno tržište raznih država i da postoje ekstremisti prerušeni u ukrajinske izbjeglice i raseljene u zemljama NATO-a, te će to dovesti do katastrofalnih posljedica za zapadnu Evropu i NATO u cijelosti?" upitala je Zaharova.

Ona je podsjetila da su se slični slučajevi dešavali i ranije i navela je primjer Al kaide i da je njen lider Osama bin Laden isprva bio prijatelj Amerike i Zapada, te da su mu pružali podršku, nazivali ga u medijima "ratnikom demokratije" i "ratnikom svjetla", a potom su ga proglasili za najtraženijeg teroristu. /

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()