Zaharova: NATO provocira Rusiju, odgovorit ćemo

Moskva pomno prati sve

24.04.2024. 13:51
  • Podijeli:
Tan2024-01-1811452625_1 marija zaharova AP PhotoAlexander Zemlianichenko-65bb73c28c3f1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Alexander Zemlianichenko

Vojne vježbe NATO-a na teritoriji Finske, blizu ruske granice, su provokativnog karaktera i imaju za cilj da izvrše pritisak na Rusiju, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

"Cilj ovih vojnih vježbi je da demonstracijom sile izvrše vojni pritisak na Rusku Federaciju", saopštila je Zaharova i dodala da ovakve operacije povećavaju rizik od vojnih incidenata. Predstavnici NATO-a, kako ona tvrdi, namjerno raspiruju "histeriju oko navodne ruske prijetnje" i "aktivno šire insinuacije o nekim planovima Rusije da napadne države članice bloka kako bi opravdali sopstvene agresivne namjere", ocijenila je portparolka, a prenosi Tanjug.  

Zaharova je istakla da je obuka na teritoriji Finske dio hibridnog rata protiv Rusije, a da Alijansa vojno eksploatiše skandinavsku zemlju.

"Bez sumnje, biće preduzete sve neophodne političke i vojno-tehničke mjere da se neutrališu prijetnje odbrambenoj sposobnosti naše zemlje", izjavila je potparolka, naglasivši da Moskva pomno prati akcije Zapada.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()