Zabranjena upotreba "Ali ekspresa" zbog straha od špijunaže

U izvještaju se navodi da je deset aplikacija, uključujući "Tik Tok", na crnoj listi za državne službenike

16.07.2023. 12:38
  • Podijeli:
spijuniranje_proganjanje-64464f0d89d87.webp Foto: Pixabay

Holandskim državnim službenicima nije dozvoljeno da na svojim poslovnim telefonima koriste aplikacije "Ali ekspres", "Vi čet" i druge zbog straha od špijunaže, javila je danas holandska televizija NOS.

U izvještaju se navodi da je deset aplikacija, uključujući "Tik Tok", na crnoj listi za državne službenike.

Aplikacije su razvijene u Kini, Iranu, Rusiji i Sjevernoj Koreji, a za sve ove zemlje holandska obavještajna služba AIVD navodi da su odgovorne za špijunažu.

Rojters za sada nije mogao da potvrdi ovaj izvještaj u holandskoj Vladi.

AIVD je u aprilu saopštio da Kina predstavlja najveću prijetnju holandskoj ekonomskoj bezbjednosti.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()