Za regrutaciju članova narko kartela za rat u Ukrajini: Amerikanci negiraju optužbe

Prema podacima Službe, planirano je da prva grupa osuđenika bude poslata u Ukrajinu ovog ljeta i da se regrutuje ukupno nekoliko stotina Meksikanaca i Kolumbijaca.

10.04.2024. 12:23
  • Podijeli:
narko-karteli-meksiko-anadolija.jpg

Ambasada SAD u Meksiku saopštila je da nisu kredibilni podaci ruske Spoljne obavještajne službe o tome da Vašington regrutuje članove meksičkih i kolumbijskih narko-kartela za učešće u sukobu u Ukrajini.

"Kleveta je kao komad uglja - ako ne izgori, isprlja", navedeno je na nalogu Ambasade na "Iksu", kao komentar na izvještaj Ambasade Rusije u Vašingtonu u vezi sa regrutovanjem osuđenika.

Međutim, Tas ističe da američke diplomate nisu dobro prevele ovu meksičku izreku na ruski jezik i napisale su "da se kaže da kleveta ne zaprlja, ali da, ipak - zaprlja".

Iz pres-biroa Spoljne obavještajne službe rečeno je juče Tasu da američke privatne vojne kompanije, u koordinaciji sa vlastima SAD, regrutuju članove meksičkih i kolumbijskih narko-kartela koji služe kazne u američkim zatvorima da se bore protiv Rusije na strani Ukrajine.

Prema podacima Službe, planirano je da prva grupa osuđenika bude poslata u Ukrajinu ovog ljeta i da se regrutuje ukupno nekoliko stotina Meksikanaca i Kolumbijaca. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()