Za jedan dan! Registrovano 13 erupcija na vulkanu

Sa aerodroma u meksičkoj prijestonici saopšteno je da su najmanje 22 leta otkazana nakon što je pepeo pronađen na nekim od aviona tokom bezbjednosnih provjera.

28.02.2024. 22:34
  • Podijeli:
vulkan-erupcija-pixabay.jpg

Meksički Nacionalni centar za prevenciju katastrofa saopštio je da je tokom dana registrovano 13 erupcija na vulkanu Popokatepetl koji je udaljen manje od stotinu kilometara od Meksiko Sitija.

Vulkanski pepeo iz Popokatepetl omeo je juče letove sa najvećeg aerodroma u Meksiko Sitiju "Benito Huarez" a na drugom, koji je još bliže vulkanu, privremeno su suspendovane aktivnosti, prenosi agencija AP.

Sa aerodroma u meksičkoj prijestonici saopšteno je da su najmanje 22 leta otkazana nakon što je pepeo pronađen na nekim od aviona tokom bezbjednosnih provjera. Ostali letovi preusmjereni su na aerodrome u drugim dijelovima Meksika.

Aerodrom "Benito Huarez" ponovo je danas objavio upozorenje da bi "operacije mogle biti suspendovane" i da je već otkazan određen broj letova.

Vulkan Popokatepetl aktivan je pola miliona godina i erupcije su redovne. Posljednja jača erupcija desila se prije više od 1.000 godina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()