Vrši se deratizacija rimskog Koloseuma zbog pacova

Gradske vlasti se brzo bacile na posao nakon pritužbi građana i turista

31.08.2023. 18:51
  • Podijeli:
deratizacija koloseum rim anadolija-64f0aff633c2a.webp Foto: Anadolija

Nakon pritužbi građana i turista da su oko Koloseuma, jedne od svjetski poznatih znamenitosti Rima, viđeni pacovi, počela je deratizacija ovog područja, javlja Anadolu.

Gradske vlasti u Rimu saopćile su u subotu da poduzimaju mjere za suzbijanje najezde pacova oko Koloseuma, nakon što su turisti na društvenim mrežama objavili fotografije glodara koji lutaju u blizini antičkog amfiteatra.

Pacovi viđeni oko Koloseuma i fotografije objavljene na društvenim mrežama izazvale su uzbunu u ovom italijanskom gradu.

Operateri kompanije AMA za upravljanje komunalnim otpadom stavili su mamce u šahtove ispred Koloseuma.

Italijanski kanal Rainews24, u vijesti pod naslovom "U Rimu ima više pacova nego Rimljana", koja je ranije objavljena, navodi da se procjenjuje da u glavnom gradu ima oko sedam miliona pacova.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()