Vlasti u Grčkoj u pripravnosti zbog šumskih požara

U Grčkoj je juče za samo 12 časova prijavljen 71 šumski požar

08.04.2024. 11:00
  • Podijeli:
Grčka požar tanjug ap-64e5bfbb07364.webp Foto: Tanjug/Ap/Achilleas Chiras

Grčke vlasti su u pripravnosti širom zemlje zbog brojnih šumskih požara.

Ministarstvo civilne zaštite uvelo je stanje pripravnosti za organe vlasti zbog jakih vjetrova koji se očekuju narednih dana, prenio je portal "Ekatimerini".

U Grčkoj je juče za samo 12 časova prijavljen 71 šumski požar.

Najveći požar izbio je na Kritu i u međuvremenu je stavljen pod kontrolu, a desetine ljudi morale su da napuste svoje domove.

Vlasti su naredile evakuaciju iz predostrožnosti iz sela Ahlija, Galini, Agija Fotija i Mavros Kolimpos, pošto je vatra zahvatila pojedine kuće.

Naučnici strahuju da bi sezona mogla biti teška kada je riječ o požarima u prirodi s obzirom na to da je Grčka upravo imala najtopliju zimu u historiji. Veliki dio zemlje ostao je topao i suh.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()