Vjerovali ili ne: Ovaj vid recikliranja, sviđa se i korisnicima

Danas vam donosimo upravo takvu priču

18.03.2023. 20:01
  • Podijeli:
djeca-recikliranje-pixabay.jpg

Bezbroj načina postoji kako možemo da pomognemo prirodi. Kada se u to uključi veliki broj ljudi, napredak je zagarantovan.

Danas vam donosimo upravo takvu priču.

Da li ste nekada razmišljali o reciklaži i poželjeli da učestvujete, ali djelovalo vam je previše komplikovano. Upravo zato, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, čak 46.000 ljudi koji su se organizovali preko digitalne platforme, idu od vrata do vrata, i skupljaju otpad. Ovaj vid recikliranja, sviđa se i korisnicima.

"Ne volim da bacam svu plastiku i moramo zajedno da spasimo svijet. Ova aplikacija je veoma laka. Dolaze jednom nedeljno ili kad god imam dve vreće plastike za recikliranje. Pritisnem dugme, način preuzimanja, navedem koliko torbi imam, a zatim datum kada želim da dođu po njih i oni dođu da ih pokupe i odnesu", kaže Denise Campbell.

Njihova ciljna grupa ne broji godine. Ipak, navike se lakše stiču kada ih učite dok ste još mladi.

"Počeli smo da koristimo Recapp ove školske godine i u suštini ovo zaista pomaže našoj djeci da shvate važnost reciklaže,Na taj način nastavnici svakodnevno podstiču djecu kad god imaju flašu vode da dođu i recikliraju je ovde", ističe Joanne Leslie.

Uz pomoć aplikacije mjeri se i ubacuje u sistem svaka količina smeća koja se da na reciklažu. Na taj način korisnici mogu da prate svoj rezultat i da budu nagrađeni u vidu poena ili vaučera.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()