Veliki požar u jednoj od najvećih luka u Crnom moru

Prema pisanju The Guardiana, požar je zahvatio terminal mazuta u ovoj luci. Terminal ima kapacitet od 119.000 kubnih metara i propusnost od pet miliona tona godišnje te je predstavljao glavno rusko čvorište za izvoz nafte u regiji

18.08.2023. 14:15
  • Podijeli:
krim ratni brod reuters-64745616f2873.webp Foto: Reuters

Veliki požar zahvatio je jutros jednu od najvećih luka na Crnom moru koja se nalazi u Novorosijsku, tačnije oko 172 kilometra od Krima.

Prema pisanju The Guardiana, požar je zahvatio terminal mazuta u ovoj luci. Terminal ima kapacitet od 119.000 kubnih metara i propusnost od pet miliona tona godišnje te je predstavljao glavno rusko čvorište za izvoz nafte u regiji.

"Za sada nije poznato da li je požar izazvao udar ukrajinske bespilotne letjelice", piše The Guardian.
Kako prenose ruski mediji, požar se proširio na površinu od 1.300 kvadratnih metara.

Lokalni mediji u Rusiji saopćili su kako su vatrogasci o požaru informirani u 9 sati ujutro, a da je dim bio vidljiv iz različitih dijelova grada.

"Požar su gasila 42 vatrogasca kao i 14 vozila. Nije bilo povrijeđenih osoba", saopćeno je.

Terminal na kojem je izbio požar nalazi se pored željezničke stanice, a Rusija čvorište osim što koristi za industriju te trgovinu sa drugim državama, koristi ga i kao vojnu bazu za Crnomorsku flotu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()