Velika eksplozija na plinovodu u Sankt Peterburgu

Snimka požara pokazuje kako se plamen pretvara u oblak dima iznad onoga što se čini kao šumsko područje u Vsevolozhsku

19.11.2022. 16:37
  • Podijeli:
rusija-anadolija.jpg

Lokalni izvori pišu su o zaglušujućoj eksploziji na plinovodu u ruskom Sankt Peterburgu pitajući se da li je plamen izazvao obični požar ili neka druga vrsta detonacije.

Snimka požara pokazuje kako se plamen pretvara u oblak dima iznad onoga što se čini kao šumsko područje u Vsevolozhsku, rezidencijalnom području oko 24 kilometra istočno od centra Sankt Peterburga.

Državni mediji tvrde da je eksploziju uzrokovalo eruptiranje plinovoda koji prolazi kroz Lenjingradsku regiju. Lokalni guverner rekao je da nema opasnosti za mještane i da je požar pod kontrolom.

Još uvijek nije poznato šta je prouzročilo ovakvu eksploziju, a nije isključena ni mogućnost sabotaže. Ruska agencija TASS izvještava da su dva vatrogasna tima počela gasiti plamen i da još nema vijesti o žrtvama.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()