Uznemirujući snimak: Pogledajte sudar dva helikoptera u Maleziji

Poginulo 10 osoba

23.04.2024. 14:03
  • Podijeli:
sudar helikopter screenshot 23-66279c242aef1.webp Foto: Screenshot / X-com

Deset ljudi je poginulo nakon što su se dva mornarička helikoptera sudarila u zraku tokom vojne probe za paradu Kraljevske malezijske mornarice.

Jedan od helikoptera zahvatio je rotor drugog prije nego što su se srušili na tlo, pokazuje snimka objavljena u lokalnim medijima.

Incident se dogodio u 09:30 po lokalnom vremenu (02:30 BST) u malezijskom gradu Lumutu, u kojem se nalazi mornarička baza. Nema preživjelih.

"Sve su žrtve potvrđene mrtve na licu mjesta, a ostaci su poslani u [Lumut] vojnu bolnicu na identifikaciju", rekla je Kraljevska malezijska mornarica.

Dodalo je da će formirati komisiju koje će istražiti uzrok incidenta. Vjeruje se da se jedan od helikoptera, HOM M503-3 sa sedam ljudi, srušio na trkaću stazu.

Drugi, Fennec M502-6 koji je prevozio ostale tri žrtve, srušio se u obližnji bazen.

Državni odjel za vatrogasce i spašavanje saopćio je da je upozoren o incidentu u 09:50 po lokalnom vremenu (01:50 GMT).

U martu se helikopter malezijske obalne straže srušio u more kod malezijskog otoka Angsa tokom trenažnog leta. Pilota, kopilota i dvoje putnika u avionu pronašli su i spasili ribari.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()