Usvojena rezolicija o Gazi! Hitna pauza sa napadima, osloboditi taoce

U tekstu rezolucije, čiji je autor Malta, od svih strana se traži da poštuju svoje obaveze prema međunarodnom pravu, uključujući zaštitu civila, posebno djece.

15.11.2023. 22:08
  • Podijeli:
izrael gaza idf AP PhotoMajdi Mohammed via Tanjug-65538e47efbfd.webp Foto: AP PhotoMajdi Mohammed via Tanjug

 Savjet bezbjednosti UN odobrio je večeras rezoluciju o Gazi, rekao je kineski ambasador u UN Žang Đun, koji predsjedava Savjetom bezbjednosti tokom ovog mjeseca.

Rezolucijom se poziva na "hitne i produžene humanitarne pauze i koridore širom Pojasa Gaze dovoljan broj dana kako bi bio omogućen potpun, brz, bezbjedan i nesmetan pristup humanitarnih agencija UN".

Savjet bezbjednosti u rezoluciji poziva i na bezuslovno oslobođenje talaca koje u zarobljeništvu drži palestinska militantna organizacija Hamas.

U tekstu rezolucije, čiji je autor Malta, od svih strana se traži da poštuju svoje obaveze prema međunarodnom pravu, uključujući zaštitu civila, posebno djece. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()