Ukrajinski zamjenik ministra uhapšen zbog primanja 400.000 dolara mita

Nacionalni biro za borbu protiv korupcije priveo je u subotu Vasilija Lozinskog zbog sumnje da je primio 400.000 dolara u kešu

22.01.2023. 18:30
  • Podijeli:
korupcija-mito-shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Ukrajinska vlada smijenila je danas zamijenika ministra infrastrukture i regionalnog razvoja Vasilija Lozinskog, koji je uhapšen i optužen da je primio mito u iznosu od 400.000 dolara.

"Ukrajinska vlada se vodi principom nulte tolerancije prema korupciji i nastavlja da se odlučno bori protiv korupcije", saopštila je vlada, prenosi "Kijev independent".

Nacionalni biro za borbu protiv korupcije priveo je u subotu Lozinskog zbog sumnje da je primio 400.000 dolara u kešu.

Lozinski i saučesnici su navodno planirali da za sebe uzmu dio od 1,68 milijardi dolara koje je država generatora i druge opreme.

Prema navodima Biroa, pristali su da daju ugovor ponuđaču sa napumpanim cijenama u zamjenu za miting.

Lozinski je navodno priveden kada je primio mito i on je tada uhapšen, u trenutku dok je primao pare.

Ukoliko ga proglase krivim, prijeti mu do 12 godina zatvora.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()