Ukrajinski premijer: Slovačka će podržati 50 milijardi eura pomoći EU za Ukrajinu

Održan sastanak dvojice čelnika Vlada

24.01.2024. 21:28
  • Podijeli:
fico smihail reuters-65b16359a67b5.webp Foto: Reuters

Slovačka želi podržati program pomoći Evropske unije Ukrajini vrijedan 50 milijardi eura, objavio je ukrajinski premijer nakon susreta sa slovačkim kolegom.

"Slovački premijer Robert Fico to je rekao na zajedničkom sastanku s ukrajinskim kolegom Denisom Šmihalom u zapadnom ukrajinskom gradu Užgorodu", objavio je danas Šmihal na aplikaciji Telegram.

"Slovačka vlada neće ni sprječavati da Ukrajina kupuje naoružanje od privatnih kompanija", dodao je.

Bratislava je u zajedničkoj deklaraciji potpisanoj na susretu najavila i da će podržavati Kijev na putu prema članstvu u Evropskoj uniji, kao i povećati tranzit ukrajinskih poljoprivrednih proizvoda.

"Postoje pitanja u kojima imamo različita mišljenja, no to je politički život", rekao je Fico, a prenosi novinska agencija TASR.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()