Ukrajinski parlament pozvao EU da otvore pristupne pregovore na samitu

Usvojeno većinom glasova

09.12.2023. 21:23
  • Podijeli:
EU Ukrajina Pixabay-653bb20d004db.webp Foto: Pixabay

Ukrajinski parlament, Vrhovna Rada, pozvao je EU da otvori pregovore o pristupanju s Ukrajinom.

Njihovi zastupnici su požvali države članice Evropske unije da na samitu u petak odobre otvaranje pristupnih pregovora s Ukrajinom.

Odluka je usvojena većinom glasova, a rezultat je na Telegramu objavio zastupnik Jaroslav Željeznjak.

Zbog izvanrednog stanja u zemlji, proglašenog početkom invazije Rusije, ukrajinski parlament zasjeda iza zatvorenih vrata.

Neke članice EU su zabrinute zbog mogućih izazova i cijene pristupanja Ukrajine, velike zemlje s velikim poljoprivrednim sektorom koja je daleko siromašnija od članica EU.

Ukrajinski parlament je pozvao također države članice EU da nastave vojno i finansijski pomagati Ukrajini, dodavši da se i uvedu nove sankcije Rusiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()