Ukrajinska vojska ima LGBT bataljon

Objavljena je fotografija odjeće ubijenog vojnika na kojoj je znak jednoroga, karaterističan za predstavnike te populacije

20.04.2023. 17:00
  • Podijeli:
ukrajina-unisten-ruski-dzip-ukrainski-vojnik-unian.jpg Foto: Unian

Ruski vojni izvori navode da su na ukrajinskoj strani, u pravcu Kremenske, uočili jedinicu u kojoj su pripadnici homoseksualne, odnosno LGBT populacije.

Objavljena je fotografija odjeće ubijenog vojnika na kojoj je znak jednoroga, karaterističan za predstavnike te populacije.

"Čuo sam da kod njih ima takva jedinica, ali sam mislio da je to - laž. Već godinu dana učestvujem u specijalnoj vojnoj operaciji, ali ovako nešto još nisam vidio", rekao je ovaj izvor za RIA Novosti.

Ukrajinski mediji su još 2021. godine pisali o popunjavanju vojnih redova LGBT populacijom.

U maju pošle godine neke agencije su javile da se bataljon, čiji pripadnici nose znak jednoroga na uniformi, pridužio ukrajinskim snagama.

Neki lokalni mediji tada su sa sumnjom primili informaciju da će ti vojnici biti poslati na front.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()