Ukrajina: Oboreno 29 od 38 ruskih dronova, zračni napad trajao cijelu noć

Napad na mnoge ukrajinske regije trajao je od 20 sati u petak do 4 sata ujutro u subotu po lokalnom vremenu

18.11.2023. 09:47
  • Podijeli:
SAD_Rusija_avioni_dronovi_foto_TW-64a65b559ab6d.webp Foto: Twitter/@SpriterTeam

Ukrajinska protuzračna obrana oborila je 29 od 38 bespilotnih letjelica u ruskom noćnom napadu, saopćile su u subotu nacionalne zračne snage.

Ukrajinska vojska je, kako prenosi Radio Slobodna Evropa navela da su ruske snage lansirale dronove Shahed iranske proizvodnje s ruskog teritorija u nekoliko valova.

Napad na mnoge ukrajinske regije trajao je od 20 sati u petak do 4 sata ujutro u subotu po lokalnom vremenu.

Najžešće borbe proteklih sedmica vode se oko Avdijivke, Marinke i Bahmuta u istočnoj oblasti Donjecka.

Ukrajinska vojska saopćtila je 17. novembra da je u njenim operacijama od početka ruske invazije uništeno 15 ruskih vojnih brodova u Crnom moru, a da je 12 drugih brodova oštećeno.

Evropska unija je u međuvremenu predložila novi paket restriktivnih mjera protiv Rusije zbog njene agresije na Ukrajinu. Predviđeno je sankcioniranje više od 120 dodatnih pojedinaca i subjekata.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()