Ukrajina: Imamo sve veće uspjehe u Bahmutu

Žestoke borbe na istoku

12.06.2023. 21:10
  • Podijeli:
ukrajina reuters-64876c0a7fa4d.webp Foto: Reuters

Ukrajinske trupe ostvarile su sve veće uspjehe u istočnom gradu Bahmutu, prema glasnogovorniku Istočne skupine ukrajinskih oružanih snaga.

"Tamo su se vodile borbe na položajima tokom posljednja 24 sata. Neprijatelj je pokušao napasti, mi smo protunapali s bokova, krećući se naprijed od 250 do 700 metara", rekao je Sergej Čerevatji.

Kijev još nije službeno potvrdio da je protunapad počeo, no dao je naznake da je vojna operacija u toku.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()