Uhapšeno šest Kolumbijaca zbog povezanosti s atentatom u Ekvadoru

Villavicencio je ubijen prije dva dana u oružanom napadu, a bio je glasni zagovornik borbe protiv korupcije i kandidat za predstojeće predsjedničke izbore

12.08.2023. 10:29
  • Podijeli:
Villavicencio ekvador reuters-64d470a4d5dfe.webp Foto: Reuters

Policija u Ekvadoru uhapsila je šestoricu državljana Kolumbije koji su osumnjičeni za povezanost sa atentatom na ekvadorskog predsjedničkog kandidata Fernanda Villavicencija, javlja Anadolu.

Villavicencio je ubijen prije dva dana u oružanom napadu, a bio je glasni zagovornik borbe protiv korupcije i kandidat na predsjedničkim izborima koji su u Ekvadoru najavljeni za 20. august.

Novinska agencija AP javlja da su osumnjičeni Kolumbijci uhapšeni u jednoj kući u glavnom gradu Ekvadora Quitu.

Tokom racije zaplijenjeno im je vozilo i motocikl, kao i oružje i municija.

Ministar unutrašnjih poslova Ekvadora Juan Zapata opisao je napad kao politički zločin terorističke prirode s ciljem sabotiranja izbora.

Iako u policijskom izvještaju nije bilo podataka o tome da li su uhapšeni pripadali nekoj organizaciji ili ne, Zapata je naveo da su osumnjičeni povezani sa organizovanim kriminalom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()