Učiteljica namamila partnera “na seks”, a onda izvršila “jezivo kućno pogubljenje”

Beal je 1. novembra 2021. namamila partnera u spavaću sobu, a zatim ga je izbola nožem u vrat kada je bio vezan za krevet

26.04.2024. 22:20
  • Podijeli:
Fiona_uciteljica_foto_Northamptonshire Police-662bd6c571287.webp Foto: Northamptonshire Police

Fiona Beal, učiteljica u jednoj engleskoj osnovnoj školi, priznala je ubistvo momka kojeg je zakopala u bašti nakon što ga je izbola nožem u njenoj spavaćoj sobi.

Ova 50-godišnjakinja usred suđenja iznenada je priznala kako je ubila Nicholasa Billinghama nakon što je prethodno vizualizirala ubadanje “slijeva na desno” prije nego što je izvela “jezivo kućno pogubljenje”. Posmrtni ostaci 42-godišnjaka pronađeni su u Northamptonu u martu 2022., četiri mjeseca nakon što je muškarac posljednji put viđen.

Beal je 1. novembra 2021. namamila partnera u spavaću sobu, a zatim ga je izbola nožem u vrat kada je bio vezan za krevet. Tokom suđenja je objavljena informacija kako je Billinghamovo mumificirano tijelo pronađeno bačeno u improviziranu grobnicu nakon što je policija otkrila gdje je ostavljen čitajući njene dnevnike, pisani pod alter egom ‘Tulip22’.

Beal je koristila partnerov mobilni telefon za slanje poruka prijateljima i kolegama s posla, pretvarajući se da je još živ. Ona je na ponovljenom suđenju priznala ubistvo nakon što se prvi put izjasnila krivom za lakše krivično djelo ubistvo iz nehata zbog gubitka kontrole.

Učiteljica u osnovnoj školi, koja je opisana kao “izuzetno sposobna i veoma poštovana”, pažljivo se pretvarala da je njen partner slanjem poruka njegovoj porodici i prijateljima radeći to mjesecima, govoreći svojim voljenima da se preselio.

Tužilac Hugh Davies rekao je na ponovljenom suđenju da je svog partnera ubola u vrat dok je nosio masku za spavanje prije nego što ga je “vjerovatno” vezala kablom za krevet. Rekao je da je Beal tada “umotala svog mrtvog partnera i odvukla ga niz stepenice, uništavajući ograde na spratu kako bi to učinila” i zakopala ga u bašti imanja.

Policija je pronašla zapise u dnevniku u kojima je otkrila svoje postupke. “I dalje me moji postupci proganjaju”, stoji u jednom od zapisa.

U drugom, koji je privukao posebnu pažnju policije, Beal detaljno opisuje kako je planirala napad. “Bilo je teže nego što sam mislila da će biti. Sakrivanje tijela je bilo loše. Premještanje tijela je mnogo teže nego što izgleda na TV-u”.

Advokat odbrane Andrew Wheeler kazao je kako su bilješke “jasan dokaz poremećenog uma”. Dodao je da “gubitak kontrole može pružiti djelimičnu odbranu od ubistva i u ovom slučaju ćemo sugerirati da je gubitak kontrole gospođe Beal proizašao iz događaja koji se odnose na tekuće ponašanje gospodina Billinghama i postupanje prema njoj”.

Suđenje je i dalje u toku, prenose britanski mediji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()