Ubijen foto-reporter! Tri muškarca uhapšena

Ubistvo vjerovatno povezano sa Viljagomezovim novinarskim aktivnostima.

17.11.2023. 09:40
  • Podijeli:
meksiko policija reuters-653790a6140f5.webp Foto: Reuters

Foto-reporter meksičkog lista "El Eraldo de Huarez" Ismael Viljagomez podlegao je povredama nakon što je ranjen u napadu u meksičkom gradu Sijudad Huarez koji se nalazi nedaleko od američkog grada El Pasa.

List navodi da je Viljagomez ubijen dok je radio drugi posao kao vozač.

Pozivajući se na kancelariju državnog tužioca Čivave, list piše da je ubistvo vjerovatno povezano sa Viljagomezovim novinarskim aktivnostima.

Pozivajući se na policiju, "El Paso tajms" objavio je da je tijelo Viljagomeza pronađeno u njegovom automobilu.

Državni tužilac za sjevernu zonu Čivave Karlos Manuel Salas rekao je da je Viljagomez možda stradao dok je radio kao vozač, ali će tužilaštvo istražiti sve moguće motive ubistva.

Trojica mogućih osumnjičenih za ubistvo privedena su sinoć i oni su saslušani.

Komitet za zaštitu novinara pozvao je meksičke vlasti u objavi na platformi "Iks" da temeljno istraže slučaj.

"Član 19", međunarodna organizacija za ljudska prava koja brani i promoviše slobodu izražavanja i informisanja, saopštila je ranije ove godine da je "broj napada ne novinare u Meksiku prošle godine premašio sve prethodne rekorde" i da se napadi sada dešavaju svakih 13 časova.

Ova organizacija je prošle godine registrovala 696 napada na novinare, u kojima je njih 12 ubijeno.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()