U požaru u krojačkoj radnji poginulo sedam osoba, među žrtvama i djeca

Požar je izazvao paniku u poslovnoj četvrti grada u državi Maharaštra

03.04.2024. 18:34
  • Podijeli:
f76c88da-2ed6-4374-9cca-bee66ccf3852-660d6201bdc69.webp Foto: X

U požaru u krojačkoj radnji u srijedu u indijskom gradu Aurangabadu poginulo je sedam osoba, uključujući dvoje djece, saopštila je policija.

Požar je izazvao paniku u poslovnoj četvrti grada u državi Maharaštra.

Vlasti sumnjaju da je do smrti došlo zbog udisanja dima, prenose lokalni mediji.

Vlasti istražuju uzrok požara u gradu sjeveroistočno od Mumbaija.

Požari su uobičajeni u Indiji, gdje graditelji i stanovnici često krše zakone o izgradnji i sigurnosne propise.

U 2019. godini, požar izazvan kratkim spojem struje zahvatio je zgradu u glavnom gradu Indije i usmrtio 43 osobe. U požaru u četverospratnoj poslovnoj zgradi u Nju Delhiju 2022. godine poginulo je najmanje 27 ljudi.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()