U Njemačkoj raste broj nezaposlenih

Nezaposlenost u Njemačkoj je i dalje na najvišem nivou od maja 2021. godine

30.04.2024. 12:51
  • Podijeli:
nezaposlenost, traženje posla, zaposlenje, stopa nezaposlenosti, ekonomija, posao - foto pixabay com-65521d0205583.webp Foto: Pixabay

Sezonski prilagođena stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u aprilu iznosi 5,9 odsto, što je isto kao u prethodna četiri mjeseca, a broj nezaposlenih je mjesečno porastao za 13.000 na 2,732 miliona, objavila je danas njemačka Savezna agencija za rad.

Nezaposlenost u Njemačkoj je i dalje na najvišem nivou od maja 2021. godine.

Najveća nezaposlenost je tradicionalno zabilježena u njemačkim saveznim državama Bremen i Berlin, a najniža u Bavarskoj i Baden-Virtenbergu.

Za aprilsku statistiku, Savezna agencija za rad je koristila podatke koji su bili dostupni do 15. u mjesecu, prenosi navodi Viršaftsvohe, prenosi Tanjug.

"Tržištu rada još uvek nedostaje snažna podrška ekonomije, tako da je proljećno oživljavanje i dalje slabo", rekao je član odbora Savezne agencije za rad Danijel Tercenbah.

Potražnja za radnicima takođe blago opada, ali je i dalje na veoma visokom nivou.

Savezna agencija za rad je u aprilu registrovala 701.000 slobodnih radnih mjesta u Njemačkoj, što je za 72.000 manje nego prije godinu dana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()