U Moldaviji pronađeni dijelovi ruskog drona

Fragmenti su pronađeni na području oko 500 metara od granice s Ukrajinom

05.04.2024. 12:20
  • Podijeli:
Moldavija_dron_rusija_foto_X-660f960105edc.webp Foto: X/@KyivPost

Granična policija u bivšoj sovjetskoj Moldaviji saopćila je sinoć da je pronašla i ogradila nešto što je izgledalo kao fragmenti ruske bespilotne letjelice iranske proizvodnje na samoj granici te zemlje s Ukrajinom.

Policijsko saopćenje navodi da su fragmenti pronađeni u blizini sela Etulia i Vladiceni te da nose natpis Heran-2, drugo ime za bespilotne letjelice Šahid iranske proizvodnje koje Rusija koristi u svom sukobu s Ukrajinom.

Fragmenti su pronađeni na području oko 500 metara od granice s Ukrajinom, s ograničenim pristupom području, rekla je policija. U krhotinama nije bilo opasnih elemenata niti je bilo opasnosti za stanovnike tog područja.

Dosad je zabilježeno nekoliko slučajeva pronađenih fragmenata ruskih bespilotnih letjelica i projektila na području Moldavije, koja se nalazi između Ukrajine i Rumunije. Fragmenti drona pronađeni su u blizini istih sela u februaru.

Proevropska predsjednica Maia Sandu osudila je rusku agresiju na svog susjeda i izdvojila Moskvu i korupciju kao dvije najveće prijetnje suverenitetu svoje zemlje. Sandu je postavila težnju za pridruživanjem Evropskoj uniji kao svoj glavni politički cilj, prenosi Hina.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()